Κόσμος

Κορωνοϊός - Ρουμανία: Ο τεράστιος αριθμός νεκρών ωθεί τους πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα

Ο ημερήσιος αριθμός των εμβολιασμών εκτινάχθηκε αυτόν τον μήνα στην δεύτερη λιγότερο εμβολιασμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ουρές σχηματίζονται καθημερινά έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα με τους Ρουμάνους να έχουν αρχίσει να αντιδρούν απέναντι στο τεράστιο αριθμό των νεκρών της επιδημίας.

Στο Βουκουρέστι, η 51χρονη εργάτρια Ελένα Σέρμπαν ανέβαλλε τον εμβολιασμό της διότι θεωρούσε ότι αφού δεν έχει προβλήματα υγείας δεν κινδυνεύει από τον ιό. Τελικά εμβολιάσθηκε τώρα για λόγους ασφαλείας. «Η κατάσταση της Covid-19 στα νοσοκομεία μας έχει φοβίσει».

Ο Ντουμίτρου Μπάνου, 55 ετών, επαγγελματίας οδηγός, εμβολιάστηκε για να γλυτώσει τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από χθες για τους ανεμβολίαστους.

«Εμβολιάστηκα εξαιτίας των περιορισμών, όπως η νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και η πρόσβαση σε δημόσιους χώρους. Θα έλεγα ότι όλοι πρέπει να εμβολιασθούν για να απαλλαγούμε απ' αυτήν την πανδημία», λέει.

Ο Γκαμπριέλ Ντίμα, 57 ετών, έκανε την πρώτη του δόση υπό την πίεση της κόρης του, φοιτήτριας της Ιατρικής, αν και ο ίδιος διατηρούσε τις αμφιβολίες του, παρά το γεγονός ότι οι ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έχουν σταματήσει να επαναλαμβάνουν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού υπερβαίνουν κατά πολύ τους κινδύνους.

«Ημουν αναποφάσιστος, ήθελα να το σκεφτώ. Φοβάμαι τις παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν με το πέρασμα του χρόνου, το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρχικά. Το έκανα για να ησυχάσει η κόρη μου, αλλά ελπίζω ότι δεν θα έχω προβλήματα».

Η Ρουμανία πλήττεται σκληρά από το κύμα της πανδημίας που σαρώνει την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη καταγράφοντας έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας στον κόσμο.

Φωτογραφία: UNSPLASH 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια