ΗΠΑ-Ιράν: Έτοιμη η Ουάσινγκτον να λάβει "άλλα μέτρα", χωρίς να εγκαταλείπει τη διπλωματία

Κόσμος
ΗΠΑ-Ιράν: Έτοιμη η Ουάσινγκτον να λάβει "άλλα μέτρα", χωρίς να εγκαταλείπει τη διπλωματία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκ νέου προειδοποίηση έλαβαν οι ΗΠΑ ότι είναι έτοιμες να λάβουν "άλλα μέτρα" αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της συμφωνίας του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος – Δεν κλείνουν την πόρτα στη διπλωματία

Ο κορυφαίος Αμερικανός απεσταλμένος για το Ιράν Ρομπ Μάλεϊ προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες για τη συνέχιση της συμμόρφωσης προς τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα βρίσκονται τώρα σε "κρίσιμη φάση", λέγοντας ότι οι λόγοι της Τεχεράνης για να μην επαναληφθούν οι συνομιλίες, εξαντλούνται.

Μετά την περιοδεία μιας εβδομάδας στον Κόλπο και στην Ευρώπη, ο Ρομπ Μάλεϊ επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον έχει "άλλες επιλογές" για να εμποδίσει την Τεχεράνη να έχει πρόσβαση στο ατομικό όπλο - προειδοποίηση που ήδη διατυπώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος είχε αφήσει εμμέσως να πλανάται η στρατιωτική απειλή.

"Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για τη διπλωματία ακόμη και αν λάβουμε άλλα μέτρα, αν βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου αυτό είναι απαραίτητο", είπε ο Ρομπ Μάλεϊ σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να πιστεύει ότι το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να "λυθεί παρά μόνο διπλωματικά".

Συνέχισε, επιμένοντας ότι "Δεν θα κλείσουμε ποτέ την πόρτα στη διπλωματία".

Φωτογραφία: UNSPLASH 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News