Κόσμος

Νιγηρία: Επίθεση σε φυλακή πραγματοποίησαν ένοπλοι – Απελευθέρωσαν 800 κρατούμενους

Στη νοτιοδυτική πολιτεία ΄Ογιο, βαριά οπλισμένοι ένοπλοι εισέβαλλαν σε φυλακή και απελευθέρωσαν 800 κρατούμενους

Στη νοτιοδυτική Νιγηρία και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική πολιτεία Όγιο, ένοπλοι βαριά οπλισμένοι εισέβαλλαν σε φυλακή, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της σωφρονιστικής διοίκησης και απελευθέρωσαν 800 κρατούμενους.

"Άνδρες οπλισμένοι 'με προηγμένα όπλα' και χειροβομβίδες επιτέθηκαν στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αμπονλόγκο το βράδυ της Παρασκευής", δήλωσε ο Ολανρεουάζου Αντζορίν. Και έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους φρουρούς και αξιωματικούς της φυλακής, εισέβαλαν στο προαύλιό της ανατινάζοντας τους τοίχους με δυναμίτη.

"Πολλοί κρατούμενοι (που τράπηκαν σε φυγή) συνελήφθησαν ήδη", δήλωσε.

Περισσότεροι από 800 κρατούμενοι απέδρασαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του σωφρονιστικού καταστήματος, λείπουν 575 κρατούμενοι, που όλοι περίμεναν τη δίκη τους ενώ 262 δραπέτες συνελήφθησαν. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι στη φυλακή στεγάζονταν μόνο 64 κατάδικοι, οι οποίοι δεν διέφυγαν.

Η Νιγηρία, η πιο πολυπληθής χώρα της Αφρικής, είναι αντιμέτωπη με μεγάλη ανασφάλεια, και εγκληματικές ομάδες αναπτύσσουν δράση στις τεράστιες εκτάσεις του εδάφους της.

Στις 13 Σεπτεμβρίου επίσης, επίθεση είχε πραγματοποιηθεί σε φυλακή, στα κεντρικά της χώρας, στην πολιτεία Κόγκι, όπου 240 κρατούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι δια της βίας.

Τον Απρίλιο, σε άλλη φυλακή στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας είχε πραγματοποιηθεί επίθεση και περισσότεροι από 1.800 κρατούμενοι απέδρασαν.

Φωτογραφία: UNSPLASH 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια