Κεντρική Ασία: Φόβος για εξάπλωση των τζιχαντιστών

Κόσμος
Κεντρική Ασία: Φόβος για εξάπλωση των τζιχαντιστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιθανότητα «κυνηγημένοι» τζιχαντιστές από τους Ταλιμπάν να εισβάλουν στο έδαφος του Τατζικιστάν είναι υπαρκτή

Ρωσία και Τατζικιστάν διεξήγαγαν κοινές ασκήσεις, στο έδαφος το τελευταίου, προς βελτίωση της ετοιμότητας αντίδρασης των ενόπλων δυνάμεων τους, σε μια πιθανή απειλή τζιχαντιστών από το γειτονικό Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο τουλάχιστον 2.000 μαχητές του επονομαζόμενου Ισλαμικού Κράτους βρήκαν καταφύγιο στο βόρεια Αφγανιστάν και είναι έτοιμοι να εξαπλωθούν στην υπόλοιπη κεντρική Ασία.

Ρώσος αξιωματικός σημειώνει σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν: «Οι Ταλιμπάν προσπαθούν να ασκήσουν πίεση σε όλες τις στρατιωτικές ομάδες που τάσσονται υπέρ του ISIS, με στόχο να φύγουν από το αφγανικό έδαφος και να μείνουν οι Ταλιμπάν μόνη τους στην εξουσία’», με τον ίδιο να σημειώνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα «κυνηγημένοι» τζιχαντιστές από τους Ταλιμπάν να εισβάλουν στο έδαφος του Τατζικιστάν.

Είναι γνωστό ότι η Μόσχα επιδιώκει την διατήρησει ανοιχτών διάβλων επικοινωνίας με την Καμπούλ και γι αυτό την περασμένη Τετάρτη έγιναν στην ρωσική πρωτεύουσα συναντήσεις με αντιπροσώπους των Ταλιμπάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News