Ουκρανία: Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων - Επανέρχονται τα μέτρα στο Κίεβο

Κόσμος
Ουκρανία: Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων - Επανέρχονται τα μέτρα στο Κίεβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 23.785 άνθρωποι μολύνθηκαν και 614 πέθαναν μέσα σε ένα 24ωρο στη χώρα, το σύστημα υγείας της οποίας αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις - Κλειστά για δύο εβδομάδες τα σχολεία,

Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από την Covid-19 κατέγραψε, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Ουκρανία, αναγκάζοντας τις αρχές της πρωτεύουσας, του Κιέβου, να επαναφέρουν τους αυστηρούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 23.785 άνθρωποι μολύνθηκαν και 614 πέθαναν μέσα σε ένα 24ωρο στη χώρα, το σύστημα υγείας της οποίας αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις.

«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική», σχολίασε ο διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας, Ολεξέι Ντανίλοφ. Εκτίμησε ότι ο αριθμός των θανάτων μπορεί να αυξηθεί στους 1.000 σε καθημερινή βάση.

Οι μαθητές στο Κίεβο δεν θα πάνε στα σχολεία τους κατά τις δύο επόμενες εβδομάδες – η πρώτη εβδομάδα συμπίπτει με τις διακοπές του φθινοπώρου. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί, εφόσον όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτούς έχουν εμβολιαστεί.

Ενδέχεται επίσης να ανακοινωθεί το κλείσιμο των καταστημάτων, των θεάτρων και άλλων δημόσιων χώρων, εάν οι υπάλληλοί τους δεν είναι εμβολιασμένοι.

Οι ουκρανικές αρχές δυσκολεύονται εδώ και πολύ καιρό να εξασφαλίσουν εμβόλια και να πείσουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Σε μια χώρα 41 εκατομμυρίων κατοίκων, μόνο το 16,5% έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα. Χάρη στα πρόσφατα μέτρα όμως, όπως η εισαγωγή ενός «υγειονομικού διαβατηρίου» στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί. Το τελευταίο 24ωρο έκαναν το εμβόλιο 269.666 άνθρωποι, αριθμός-ρεκόρ από τον Φεβρουάριο.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία 63.003 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News