Αλεκ Μπάλντουιν: Από «λάθος» σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας στα γυρίσματα του «Rush»

Κόσμος
Αλεκ Μπάλντουιν: Από «λάθος» σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας στα γυρίσματα του «Rush»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τοπικός σερίφης δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις για το θέμα, με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, τα γυρίσματα έχουν σταματήσει και τα μέλη του συνεργείου που ήταν παρόντα στο μοιραίο γύρισμα ανακρίνονται

Σε τραγωδία μετατράπηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Rust» στο Μεξικό με την διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, χτυπημένος από το όπλο που κρατούσε ο πρωταγωνιστής Άλεκ Μπάλντουιν. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόβλημα στο όπλο που εκπυρσοκρότησε με τις Αρχές όμως να είναι στη διαδικασία της έρευνας ανακρίνοντας τους μάρτυρες.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το δυστύχημα, τα ξημερώματα -ώρα Ελλάδας- γίνεται λόγος για «λάθος», αναφέρει σε δημοσίευμά του το reader.gr. Εκεί αποδίδουν προς ώρας οι εμπλεκόμενοι τον πυροβολισμό που στοίχισε τη ζωή στην Χάτσινς και έστειλε στη ΜΕΘ τον Σόουζα. Όπως έχει γίνει γνωστό το συγκεκριμένο όπλο είχε άσφαιρα όμως την ώρα του γυρίσματος εκπυρσοκρότησε και το κακό έγινε.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία που ο Άλεκ Μπάλντουιν καταρρέει στη μέση του δρόμου αφού έχει πυροβολήσει και σκοτώσει κατά λάθος την συνάδελφό του και διευθύντρια φωτογραφίας στα γυρίσματά της νέας του ταινία, για λογαριασμό του Netflix, Rust. Την ίδια ώρα ο ένας από τους σκηνοθέτες που τραυματίστηκε από τον πυροβολισμό οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και πήρε εξιτήριο μετά από λίγες ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα εκτίμησε ο βαλλιστικός αναλυτής Γ. Ραυτογιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να χρησιμοποιήθηκε κανονικό όπλο που είχε μεν άσφαιρα, αλλά δεν είναι ειδικό για ανάλογες χρήσεις, και το άλλο να υπήρξε προβληματική γόμωση. Όπως είπε υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε όπλο κρότου όμως τα βλήματα να ήταν προβληματικά και να εξερράγησαν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να πλήξουν όσους βρίσκονται περιμετρικά -και όχι σε ευθεία- και είναι ικανά να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Άλλωστε στις ταινίες χρησιμοποιούνται ειδικά πιστόλια και περίστροφα, ενώ τα φυσίγγια που περιέχουν δεν μπορούν να προκαλέσουν θανάσιμους τραυματισμούς ακόμη και σε εξ επαφής πυροβολισμούς.

Δεν υπήρξαν συλλήψεις

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πήγε ο ίδιος, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, στον τοπικό σερίφη ο οποίος όπως δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις για το θέμα, με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Γι’ αυτό το λόγο τα γυρίσματα στο ράντσο Μπονάνζα Κρικ στο Νέο Μεξικό έχουν σταματήσει και τα μέλη του συνεργείου που ήταν παρόντα στο μοιραίο γύρισμα ανακρίνονται.

Κατέληξε στο νοσοκομείο η Χαλίνα Χάτσινς

Η Χαλίνα Χάτσινς αμέσως μετά τον τραυματισμό της διακομίστηκε με ελικόπτερο στο κοντινότερο νοσοκομείο, όμως λίγο αργότερα η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας στο Rust κατέληξε. Είχε γεννηθεί στην Ουκρανία και μεγάλωσε σε μία στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Είχε σπουδάσει δημοσιογραφία και στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ, ως μέλος της ομάδα έρευνας. Στην πορεία αποφάσισε να αλλάξει καριέρα, μετακόμισε στο Λος Άντζελες και το 2015 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Θεωρούταν ως μία από τις πιο εξελίξιμες κινηματογραφίστριες και το 2018 είχε επιλεχθεί ως μία από τις Rising Stars του περιοδικού American Cinematographer .

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Τζόελ Σόουζα

Το έτερο θύμα, ο Τζόελ Σόουζα, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο 48χρονος σκηνοθέτης γεννήθηκε στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας και δραστηριοποιείται κυρίως στο Σαν Φρανσίσκο όπου ζει με την οικογένειά του. Ο Joel Souza είναι παντρεμένος κι έχει δύο μικρά παιδιά. Ως σεναριογράφος-συγγραφέας και σκηνοθέτης, ο Τζόελ Σόουζα έκανε το ντεμπούτο του στις ταινίες μεγάλου μήκους με την ταινία δράσης Crown Vic.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News