Κόσμος

Απειλεί η Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο: «Θα απαντήσουμε αν παραβιάσετε την υφαλοκρηπίδα μας»

Ακραίες προκλήσεις από το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατά Κύπρου και Ελλάδας - Κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες ενώ εκτοξεύει ανοιχτές απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου

Με αυστηρή ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απειλεί ευθέως Ελλάδα και Κύπρο ότι θα απαντήσει αν η Λευκωσία ξεκινήσει γεώτρηση τον Νοέμβριο.

Ειδικότερα, αυστηρή προειδοποίηση πως η Τουρκία θα «απαντήσει» αν η Κύπρος ξεκινήσει γεώτρηση το Νοέμβριο, έστειλε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του Τανζού Μπιλγκίτς αναφέρει τα εξής: «Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια