Γερμανία: Σφοδρή κακοκαιρία από τον τυφώνα "Ιγνάτιος"

Κόσμος
Γερμανία: Σφοδρή κακοκαιρία από τον τυφώνα "Ιγνάτιος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί είτε επιβαίνοντας σε αυτοκίνητα τα οποία χτυπήθηκαν από ξεριζωμένα δέντρα είτε σε άλλα τροχαία ατυχήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί από τον «τυφώνα» Ιγνάτιος ο οποίος πλήττει από νωρίς το πρωί τη Γερμανία

Στο Βρανδεμβούργο, ο μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας τραυματίστηκε σοβαρά όταν, ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει δέντρο από τις γραμμές, χτυπήθηκε από άλλο δέντρο, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD. Επίσης στην Σαξονία - 'Ανχαλτ ένας 62χρονος ποδηλάτης τραυματίστηκε επίσης από την πτώση δέντρου και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί σήμερα περισσότερες από 800 κλήσεις για βοήθεια, ενώ περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο Βερολίνο πνέουν σήμερα ισχυροί άνεμοι και έως αύριο θα παραμείνουν κλειστά πάρκα και ζωολογικοί κήποι.

Προβλήματα και καθυστερήσεις διαπιστώνονται όλη την ημέρα στη λειτουργία των σιδηροδρόμων, κυρίως στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, ενώ στη Θουριγγία, τη Σαξονία και και την Σαξονία - 'Ανχαλτ η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών έχει διακοπεί μέχρι νεωτέρας. Η ταχύτητα των ανέμων σε περιοχές του Μέλανα Δρυμού έφθασε σήμερα ακόμη και τα 166 χλμ/ώρα.

Η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμανε πριν από λίγη ώρα λήξη συναγερμού για τις ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου η κακοκαιρία φαίνεται να υποχωρεί, συνιστά ωστόσο στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News