Ρωσία: Η στρατιωτική ανάπτυξη της Ουκρανίας θέτει μια πραγματική απειλή

Κόσμος
Ρωσία: Η στρατιωτική ανάπτυξη της Ουκρανίας θέτει μια πραγματική απειλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η υποστηριζόμενη από τη Δύση στρατιωτική ανάπτυξη της Ουκρανίας θέτει μια πραγματική απειλή για τη Ρωσία

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η υποστηριζόμενη από τη Δύση στρατιωτική ανάπτυξη της Ουκρανίας θέτει μια πραγματική απειλή για τη Ρωσία και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την ένταξη του Κίεβου στο ΝΑΤΟ μετά από μια επίσκεψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Η επίσημη ένταξη (της Ουκρανίας) στο ΝΑΤΟ μπορεί να μην πραγματοποιηθεί, αλλά η στρατιωτική ανάπτυξη της επικράτειας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη», είπε ο Πούτιν. «Και αυτό αποτελεί μια πραγματικά απειλή για τη Ρωσία. Το γνωρίζουμε αυτό».

Οι υπουργοί Άμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας συμφώνησαν σήμερα σε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για την άμυνα από οποιαδήποτε πιθανή ρωσική επίθεση σε πολλαπλά μέτωπα.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τόνισε την Τρίτη ότι η Ρωσία δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει βέτο στις φιλοδοξίες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Στις δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον για στρατηγική σταθερότητα και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά ο Πούτιν χαρακτήρισε παραγωγική την σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο στη Γενεύη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν και έδειξε ότι η Ουάσινγκτον θέλει να οικοδομήσει σχέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News