Ελίζα Κονοφάγου: Στην Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ η Ελληνίδα επιστήμονας

Ελλάδα
Ελίζα Κονοφάγου: Στην Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ η Ελληνίδα επιστήμονας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ εξέλεξε ως νέο μέλος της μία διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα της διασποράς, την Ελίζα Κονοφάγου, καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης

Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ εξέλεξε ως νέο μέλος της μία διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα της διασποράς, την Ελίζα Κονοφάγου, καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Η εκλογή της έγινε, σύμφωνα με το σκεπτικό της Ακαδημίας, για τις καινοτομίες της Ελληνίδας ερευνήτριας στο πεδίο των θεραπευτικών υπερήχων και γενικότερα των τεχνολογιών ιατρικής απεικόνισης και των σχετικών κλινικών εφαρμογών τους στις καρδιαγγειακές και νευροεκφυλιστικές παθήσεις, τον καρκίνο κ.ά.

Ποια είναι η δρ. Κονοφάγου

Η δρ Κονοφάγου σπούδασε Χημεία και Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 6, έκανε μεταπτυχιακά στο Κολλέγιο Imperial του Λονδίνου και πήρε το διδακτορικό της στη Βιοϊατρική Μηχανική το 1999 από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον στο Τέξας.

Η κ. Κονοφάγου είναι ανάμεσα στα 90 νέα τακτικά μέλη που εξέλεξε φέτος η Ακαδημία.

Η εκλογή στην Ακαδημία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο πεδίο της Ιατρικής.

Τα νέα μέλη εκλέγονται από τα παλαιότερα με βασικό κριτήριο τη συνεισφορά τους στην πρόοδο των βιοϊατρικών επιστημών. Τα μέλη της Ακαδημίας ξεπερνούν πλέον τα 2.200 στις ΗΠΑ.

Η Ελίζα Κονοφάγου, στο παρελθόν, έχει αρκετές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ άλλων από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News