Γερμανία: H πλειοψηφία των πολιτών πρέπει να κάνει περικοπές

Κόσμος
Γερμανία: H πλειοψηφία των πολιτών πρέπει να κάνει περικοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έδειξε έρευνα της εταιρίας Forsa

Η πλειοψηφία των Γερμανών πρέπει να προβεί σε περικοπές στις ατομικές της δαπάνες λόγω των αυξανόμενων τιμών ενέργειας. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας της εταιρείας Forsa η οποία διεξήχθη για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv.

 Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, το 44% των ερωτηθέντων πολιτών πρέπει να περιορίσει τα έξοδά του κάπως και το 23% να τα περιορίσει πολύ. Το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αυτό δεν θα συμβεί στη δική του περίπτωση καθόλου.

Από τους ερωτηθέντες με χαμηλότερα εισοδήματα (λιγότερο από 1.500 ευρώ μηνιαίως), το 42% απάντησε ότι θα πρέπει να περιορίσει σημαντικά τα έξοδά του λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας. Μεταξύ των ερωτηθέντων με μεσαίο εισόδημα (1.500 έως κάτω των 3.000 ευρώ), το ένα τρίτο δήλωσε ότι θα πρέπει να περιορίσει ορισμένα έξοδά του.

Η ομάδα των Γερμανών πολιτών η οποία απάντησε ότι θα πρέπει να περιορίσει πολύ τα έξοδά της λόγω των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, ρωτήθηκε επίσης σε ποιούς ακριβώς τομείς πρέπει να κάνει αυτές τις περικοπές. Το 31% απάντησε ότι πρέπει να κάνει περιορισμούς στη διατροφή.

Το 24% απάντησε στην θέρμανση ή την κατανάλωση νερού, το 18% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και το 20% στην χρήση του αυτοκινήτου.

Το 17% απάντησε ότι θα πρέπει να περιορίσει (επίσης) τις εξόδους για ψυχαγωγία, το 12% απάντησε στα ταξίδια και το 11% στην ένδυση.

Τέλος, το 12% όσων απάντησαν ότι θα περιορίσουν πολύ διάφορα έξοδά τους λόγω των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας δήλωσε ότι θα πρέπει να τα περιορίσει σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Mε πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News