Κόσμος

Υεμένη: Ο διεθνής συνασπισμός υποστηρίζει ότι σκότωσε 48 αντάρτες Χούθι

Σε νέες επιδρομές γύρω από την πόλη Μαρίμπ, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες εδώ και μία εβδομάδα, σκοτώθηκαν 48 αντάρτες Χούθι

Ο υπό σαουδαραβική ηγεσία διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε 48 αντάρτες.

Η ανακοίνωση του συνασπισμού που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA, ανέφερε ότι, «Καταστράφηκαν έξι στρατιωτικά οχήματα και σκοτώθηκαν 48 τρομοκράτες» τις τελευταίες 24 ώρες στην Αλ Τζάουμπα (50 χλμ. νοτίως της Μαρίμπ) και την Αλ Κασάρα (30 χλμ. βορειοδυτικά της Μαρίμπ).

Εδώ και μία εβδομάδα ο συνασπισμός ανακοινώνει καθημερινά τον θάνατο δεκάδων ανταρτών στην Αλ Αμπντίγια, 100 χιλιόμετρα στα νότια της Μαρίμπ. Η περιοχή αυτή ωστόσο έπεσε στα χέρια των Χούθι το Σάββατο, παρά τις απώλειές τους. Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1000 Χούθι στη ζώνη αυτήν.

Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή. Οι Χούθι σπανίως ανακοινώνουν τις απώλειές τους.

Μια πηγή των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι μάχες συνεχίζονται σε πολλά μέτωπα αλλά δεν υπάρχει καμία αλλαγή επί του πεδίου τις τελευταίες ώρες.   

Φωτογραφία: UNSPLASH 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια