Κόσμος

FDA - Aναμνηστική δόση: Mix and match στα εμβόλια εγκρίνουν οι ΗΠΑ

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να επιτρέψει άμεσα στους Αμερικανούς να κάνουν την αναμνηστική δόση κατά της νόσου COVID-19 με διαφορετικό σκεύασμα από αυτό που είχαν λάβει αρχικά - Το χρονοδιάγραμμα

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να επιτρέψει άμεσα στους Αμερικανούς να κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου COVID-19 με διαφορετικό σκεύασμα εμβολίου από αυτό που είχαν κάνει στις πρώτες δυο δόσεις, ανέφεραν οι New York Times τη Δευτέρα.

Πρόκειται για την λογική του mix-and-match, δηλαδή της ολοκλήρωσης του σχήματος εμβολιασμού με διαφορετικά σκευάσματα εμβολίων.

Ο FDA τον Σεπτέμβριο ενέκρινε μια αναμνηστική δόση της Pfizer για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και ορισμένους ευάλωτους πολίτες.

Η συμβουλευτική επιτροπή της ρυθμιστικής αρχής υποστήριξε επίσης τη χρήση των αναμνηστικών εμβολίων με το εμβόλιο COVID-19 της Moderna Inc και της Johnson & Johnson.

Η κυβέρνηση δεν θα συνιστούσε τον ένα σκεύασμα έναντι του άλλου, και θα μπορούσε να σημειώσει ότι η χρήση του ίδιου εμβολίου ως ενισχυτικού όταν είναι δυνατόν είναι προτιμότερη, ανέφερε η έκθεση της NYT, επικαλούμενη άτομα εξοικειωμένα με τα σχέδια της υπηρεσίας.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ δέχονται πιέσεις για να επιτρέψουν τις αναμνηστικές δόσεις, αφού ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σχέδια τον Αύγουστο για μια εκτεταμένη εκστρατεία ενίσχυσης εν αναμονή εγκρίσεων από τον FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Μια μελέτη από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson ως πρώτο εμβόλιο είχαν ισχυρότερη ανοσοαπόκριση όταν η αναμνηστική δόση έγινε με εμβόλια από την Pfizer και τη Moderna.

Με πληροφορίες από New York Times

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια