Κόσμος

Ιταλία: Δηλώσεις Ιταλών πολιτικών αρχηγών για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών

Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία επιβεβαιώνουν την επικράτηση της κεντροαριστεράς σε σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας

Στην Ιταλία, η κεντροαριστερά καταφέρνει να επικρατήσεις σχεδόν στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Η κεντροδεξιά καταφέρνει να εκλέξει δήμαρχο μόνον στην Τεργέστη, ενώ στο Τορίνο και στην Ρώμη υπερισχύουν οι κεντροαριστεροί υποψήφιοι.

Πριν δεκαπέντε ημέρες, παράλληλα, είχε επανεκλεγεί ο κεντροαριστερός δήμαρχος του Μιλάνου ενώ στην Μπολόνια και στην Νάπολη, την κούρσα για την δημαρχία κέρδισαν οι υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από κοινού από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και τα Πέντε Αστέρια.

“Πρόκειται για μια θριαμβευτική νίκη, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε μας προσδοκία. Οι προοδευτικοί ψηφοφόροι δημιούργησαν ένα ενιαίο μέτωπο, είναι πιο μπροστά από εμάς, τους πολιτικούς”, δήλωσε ο Εντρίκο Λέτα, γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Από την μεριά του, ο επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι προσπάθησε να δικαιολογήσει το εκλογικό αποτέλεσμα με την χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων.

“Πρόκειται για δημάρχους που εκλέχθηκαν από μια μειοψηφία μειοψηφίας. Στην Ρώμη, ο νέος δήμαρχος Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι εξελέγη μόλις από το 24% των εχόντων δικαίωμα ψήφου”, τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα.

“Πρόκειται για ήττα αλλά όχι και για πανωλεθρία” δήλωσε, τέλος, η Τζόρτζια Μελόνι, πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνική Συμμαχία. Κατά την άποψή της, η συντηρητική παράταξη “πλήρωσε” το ότι τα τρία κόμματα που την απαρτίζουν, σε πολλά θέματα έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια