Βαρβιτσιώτης: Aύριο θα βρεθεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ελλάδα
Βαρβιτσιώτης: Aύριο θα βρεθεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεδριάζοντας για κρίσιμα ευρωπαϊκά θέματα

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης και 22ας Οκτωβρίου 2021. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Συμβούλιο θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με το Σχέδιο Συμπερασμάτων που περιλαμβάνει τη διαχείριση της πανδημίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις τιμές της ενέργειας, τη μετανάστευση και τις εξωτερικές σχέσεις.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων περιλαμβάνεται επίσης συζήτηση με θέμα τον ετήσιο διάλογο για το κράτος δικαίου, ενώ η σλοβενική προεδρία θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με τις εξελίξεις όσον αφορά τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Νωρίτερα, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα λάβει μέρος σε διαδικτυακή εκδήλωση ανταλλαγής απόψεων και ιδεών για το Μέλλον της Ευρώπης με τη συμμετοχή Ελλήνων υπαλλήλων ευρωπαϊκών θεσμών.

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News