Κίνα: Τρεις αστροναύτες θα παραμείνουν για έξι μήνες στον υπό κατασκευή διαστημικό σταθμό

Κόσμος
Κίνα: Τρεις αστροναύτες θα παραμείνουν για έξι μήνες στον υπό κατασκευή διαστημικό σταθμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τριμελές πλήρωμα θα κάνει δύο με τρεις εξόδους στο διάστημα για έλεγχο του εξοπλισμού

Με επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση του πυραύλου «Μεγάλη Πορεία»  που μετέφερε το σκάφος Σεντζού 13, το οποίο τέσσερις ώρες μετά προσδέθηκε στον κινεζικό διαστημικό σταθμό «Ουράνιο Παλάτι».

Οι τρεις αστροναύτες ανάμεσά τους και μια γυναίκα, θα παραμείνουν στο διάστημα έξι μήνες και θα καταρρίψουν το προηγούμενο ρεκόρ των τριών μηνών. Τα τρία μέλη του πληρώματος θα συνεχίσουν το έργο κατασκευής του διαστημικού σταθμού και θα παραμείνουν στον έναν από τους τρεις τομείς που είναι επιχειρησιακός με το όνομα «Ουράνια αρμονία».

Πρόκειται για την πέμπτη από τις συνολικά έντεκα αποστολές, επανδρωμένες και μη, που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της κατασκευής του διαστημικού σταθμού ο οποίος προβλέπεται να τελειώσει σε περίπου δεκαπέντε μήνες.

Οι τρεις αστροναύτες θα κάνουν δύο με τρεις εξόδους στο διάστημα για έλεγχο του εξοπλισμού ενώ με επιστημονικά πειράματα θα συγκεντρώσουν πληροφορίες για τον τρόπο που το ανθρώπινο σώμα προσαρμόζεται στον διαστημικό σταθμό.

Η 41χρονη αστροναύτης, είναι η δεύτερη κινέζα που κατακτά το διάστημα και το 2013 στην πρώτη αποστολή της, παρέδωσε μάθημα φυσικής απευθείας σε εξήντα εκατ. μαθητές μέσω βιντεοσύνδεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News