Γερμανία: Να χρησιμοποιούν ποδήλατα και δημόσιες συγκοινωνίες οι βουλευτές ώστε να δώσουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες

Κόσμος
Γερμανία: Να χρησιμοποιούν ποδήλατα και δημόσιες συγκοινωνίες οι βουλευτές ώστε να δώσουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα αίτημα το οποίο ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις

Ένα νέο αίτημα βγάζουν μπροστά οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προς τα μέλη της ομοσπονδιακής Βουλής.

Ειδικότερα ζητούν από τους βουλευτές να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν ποδήλατα καθώς και τις δημόσιες συγκοινωνίες ώστε να δώσουν έτσι και το καλό παράδειγμα στους πολίτες. Έτσι και θα ασκούνται και θα έχουν καλύτερη εικόνα της κατάστασης των μεταφορών.

Ο Ομοσπονδιακός Διευθύνων Σύμβουλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Deutsche Umwelthilfe», Γιούργκεν Ρες στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post», δήλωσε ότι, «Ιδίως στην περιοχή των κυβερνητικών κτιρίων του Βερολίνου, οι μικρές αποστάσεις μπορούν να καλυφθούν με το ποδήλτο τόσο γρήγορα και με τόσο φιλικό προς το κλίμα τρόπο. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ζητούμε από τους βουλευτές να δώσουν ένα καλό παράδειγμα στους πολίτες και να επιλέξουν είτε το ποδήλατο είτε να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης «BUND», Άντγιε φον Μπροκ, υποστήριξε επίσης ότι «εάν οι βουλευτές χρησιμοποιούν το ποδήλατο πιο συχνά αντί να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά οχημάτα του κοινοβουλίου (Bundestag), θα ασκούνται μεταξύ των πολλών συνεδριάσεων και θα αποκτήσουν και μια εικόνα για την κατάσταση της κυκλοφορίας και της ασφάλειας στους ποδηλατοδρόμους. Αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει και σε καλύτερες αποφάσεις σε θέματα μετακινήσεων», τόνισε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Rheinische Post, στη διάθεση των βουλευτών βρίσκονται αυτή τη στιγμή 120 αυτοκίνητα της Bundestag και δεν προβλέπεται αύξησή τους και όσοι βουλευτές χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενα ποδήλατα θα λαμβάνουν πίσω το κόστος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News