default-image

Ελίζα Φερέιρα: Οι Ευρωπαίοι μοιράζονται τη φιλοδοξία για πιο πράσινη, πιο ψηφιακή και πιο συνεκτική ανάκαμψη

Κόσμος
Ελίζα Φερέιρα: Οι Ευρωπαίοι μοιράζονται τη φιλοδοξία για πιο πράσινη, πιο ψηφιακή και πιο συνεκτική ανάκαμψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι επεσήμανε η επίτροπος

Η επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα υπογράμμισε την ανάγκη συμπράξεων κατά τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συμμετέχουν περισσότερες οντότητες, περισσότεροι πολίτες.

Συμπέρανε πως οι Ευρωπαίοι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι μοιράζονται τη φιλοδοξία για πιο πράσινη, πιο ψηφιακή και πιο συνεκτική ανάκαμψη. Εστιάζοντας περισσότερο στον ρόλο των νέων, είπε πως μπορούν να επηρεάσουν σε αυτά τα ζητήματα.

Υπογράμμισε πως η εκπαίδευση και η ενημέρωση των πολιτών είναι σημαντική για την επιτυχία της πολιτικής συνοχής της ΕΕ. Ειδικότερα, επισήμανε τη διαίρεση της ΕΕ σε εκπαιδευτικά επίπεδα, σημειώνοντας πως διαφέρουν σημαντικά στις διάφορες περιοχές της Ευρώπης και μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Ως προς αυτό, σημείωσε πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι στο πλαίσιο ενός οράματος για το πού θέλουμε να είναι η Ευρώπη σε 10 χρόνια από σήμερα.

Μιλώντας για το Πράσινο Ταμείο, είπε πως αλλάζει τα πάντα, από τον τρόπο που μετακινούμαστε, θερμαίνουμε τα σπίτια μας, καθώς και τη συμπεριφορά μας ως καταναλωτές.

Όπως το αποτύπωσε σε ανάρτησή της στο Twitter, το βασικό συμπέρασμα είναι είτε θα ανακάμψουμε όλοι μαζί είτε θα βουλιάζουμε χωριστά.

Καταληκτικά, η Ευρωπαία επίτροπος για τη συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις ανέφερε πως πρέπει να δούμε τους πόρους ως ένα μέσο και όχι ένα σκοπό για να υλοποιήσουμε ένα όραμα ισόρροπης, πράσινης, ψηφιακής ανάπτυξης. Επιπροσθέτως, στάθηκε στη σημασία της συμμετοχής των πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News