Κένυα: Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν μετά την απόδραση ενός κατά συρροή δολοφόνου παιδιών

Κόσμος
Κένυα: Τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν μετά την απόδραση ενός κατά συρροή δολοφόνου παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τρεις αστυνομικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία τη στιγμή εκείνη συνελήφθησαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου

Τρεις αστυνομικοί στην Κένυα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον ενός δικαστή, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις σχετικά με την απόδραση ενός κατά συρροή δολοφόνου παιδιών, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας «αιμοδιψής βαμπίρ», τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του.

Ο Μάστεν Μιλίμο Ουανζάλα συνελήφθη στις 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο μιας έρευνας για την εξαφάνιση δύο παιδιών, όμως στη συνέχεια ο ίδιος ομολόγησε ότι σκότωσε τουλάχιστον άλλα 10 παιδιά τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Ο Ουανζάλα δολοφόνησε μονάχος του τα θύματά του με τον πλέον αδίστακτο τρόπο, σε ορισμένες περιπτώσεις απομυζώντας το αίμα από τις φλέβες τους προτού τα δολοφονήσει», είχε αναφέρει, την εποχή της σύλληψής του, η Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών της χώρας στο Twitter, περιγράφοντάς τον ως «αιμοδιψές βαμπίρ».

Ο άνδρας, ηλικίας 20 ετών, επρόκειτο να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου χθες για να δώσει εξηγήσεις για τους φόνους που διέπραξε, με θύματα παιδιά ηλικίας 12 και 13 ετών, όμως η εξαφάνισή του από την αστυνομική διεύθυνση του Ναϊρόμπι, όπου κρατείτο, έγινε αντιληπτή το πρωί της ίδιας ημέρας.

Οι τρεις αστυνομικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία τη στιγμή εκείνη συνελήφθησαν και οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου συνεχίζονται, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της αστυνομίας του Ναϊρόμπι, Ογκουστίν Ντχούμπι.

Οι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στο Ναϊρόμπι, ωστόσο δεν απαγγέλθηκαν σε βάρος τους κατηγορίες.

Η εισαγγελία ζήτησε να τεθούν σε κράτηση για 14 ημέρες, το διάστημα προκειμένου να διαλευκανθεί εάν διευκόλυναν τη διαφυγή του Μάστεν Μιλίμο Ουανζάλα ή εάν «επέδειξαν αμέλεια να τον εμποδίσουν». Το δικαστήριο θα αποφασίσει αύριο σχετικά με το αίτημα αυτό.

Η ανεξάρτητη αρχή ελέγχου της αστυνομίας IPOA ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει επίσης έρευνα για την απόδραση.

Η σύλληψη του Ουανζάλα τον Ιούλιο είχε παρουσιαστεί από την αστυνομία ως μια σημαντική πρόοδος στην έρευνα μπροστά σε ένα ανησυχητικό κύμα εξαφανίσεων παιδιών στην Κένυα.

Τα θύματά του τα είχε ναρκώσει και τους είχε στραγγίσει το αίμα, ενώ ορισμένα είχαν στραγγαλιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρώτο θύμα του ήταν ένα κοριτσάκι 12 ετών, το οποίο είχε απαγάγει πριν από πέντε χρόνια στην κομητεία Ματσάκος, ανατολικά του Ναϊρόμπι.

Η δολοφονία του επόμενου θύματός του είχε προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στη δυτική

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News