ΗΠΑ-Βατικανό: Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα γίνει δεκτός από τον πάπα Φραγκίσκο στις 29 Οκτωβρίου

Κόσμος
ΗΠΑ-Βατικανό: Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα γίνει δεκτός από τον πάπα Φραγκίσκο στις 29 Οκτωβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα συζητήσουν τους τρόπους για να εργαστούν από κοινού, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για να μπει ένα τέλος στην πανδημία Covid-19, να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση και να λάβουν φροντίδα οι λιγότερο τυχεροί»

Από τον Λευκό Οίκο έγινε γνωστό σήμερα ότι ο Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν θα γίνουν δεκτοί στο Βατικανό από τον πάπα Φραγκίσκο στις 29 Οκτωβρίου

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας ένθερμος καθολικός, που αναφέρεται συχνά στην πίστη του δημοσίως και που χάνει σπάνια τις λειτουργίες, ιδίως όταν βρίσκεται στην πόλη του, το Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ, ανατολικές ΗΠΑ).

Είναι επίσης θερμός υποστηρικτής του δικαιώματος στην άμβλωση, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στον αμερικανικό καθολικό κλήρο.

Η σύνοδος των Αμερικανών καθολικών επισκόπων (USCCB) ψήφισε αυτό το καλοκαίρι, με ευρεία πλειοψηφία, την πρόταση σύνταξης ενός κειμένου σχετικά με τη «σημασία της κοινωνίας στη ζωή της Εκκλησίας», που θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια την άρνησή της στους πολιτικούς που στηρίζουν την άμβλωση.

«Είναι ιδιωτικό και δεν νομίζω ότι θα γίνει», είχε απαντήσει ο Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς σχετικά με το κείμενο αυτό.

Ο Φραγκίσκος εξέφρασε την εκτίμηση, μιλώντας με γενικότερους όρους ότι η Εκκλησία δεν έχει αποστολή να παίρνει πολιτικές θέσεις: «Τι πρέπει να κάνει ο ιερέας; Να είναι ιερέας, όχι να καταδικάζει», είχε τονίσει. Συνέχισε, προσθέτοντας ότι «Εάν εξέλθετε του ποιμενικού ρόλου της Εκκλησίας, θα γίνετε ένας πολιτικός», επισήμανε, εκφράζοντας ωστόσο παράλληλα τον τρόμο του απέναντι στην άμβλωση, την οποία συγκρίνει με «φόνο».

Φωτογραφία: UNSPLASH 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News