Εξαιρετικά δυναμική η παρουσία ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην ANUGA 2021

Ελλάδα
Εξαιρετικά δυναμική η παρουσία ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην ANUGA 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

172 ελληνικές συμμετοχές στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2021

Η χώρα μας μετρά την έβδομη εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση και φέτος η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων ήταν εξαιρετική δυναμική.

Αυτό επιβεβαιώνεται αναλυτικά και από την επίσημη ανακοίνωση της Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου). Σε 1800 800 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου σημαντικοί εξαγωγείς τροφίμων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι είχαν τόσο επιτόπια παρουσία όσο και ηλεκτρονική, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ANUGA@HOME, έδωσαν την παρουσία τους ενεργά.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 70.000 εμπορικοί επισκέπτες επισκέφτηκαν τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας, από τις 9 ως τις 13 Οκτωβρίου 2021.

H κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. δήλωσε χαρακτηριστικά ότι  «Η ανθεκτικότητα και η άνοδος του κύκλου εργασιών των εταιρειών τροφίμων τον τελευταίο χρόνο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην έντονη εξαγωγική τους δραστηριότητα. Αυτό αποτυπώθηκε άλλωστε και μέσα από την σημαντική συμμετοχή των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην φετινή Anuga 2021 με φυσική παρουσία».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «με την Anuga @home, δώσαμε μια σημαντική ευκαιρία σε ακόμα περισσότερες εταιρίες να ενημερωθούν για εξειδικευμένα θέματα του κλάδου και να κάνουν νέες επιχειρηματικές επαφές μέσω της ψηφιακής τους παρουσίας. Στην Enterprise Greece θα συνεχίσουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον κλάδο τροφίμων και ποτών καθώς αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας Αττικής Σταύρος Βοϊδονικόλας, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου και η σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α', Φρίντα Γεωργίου, του εμπορικού τμήματος του προξενείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News