Κόσμος

Ισπανία: Η Άγγελα Μέρκελ βραβεύεται για τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη

Η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποιεί για "κεντρόφυγες δυνάμεις" στην ΕΕ, απευθύνει έκκληση για ενότητα

Στην Μαδρίτη σήμερα, τιμήθηκε η καγκελάριος Μέρκελ με το Βραβείο «Κάρολος Ε» για τις μακροχρόνες πολιτικές της υπηρεσίες στην Ευρώπη.

«Η καγκελάριος ήταν πάντα μία ακλόνητη υπέρμαχος της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και του σημαντικού στρατηγικού ρόλου της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή», όπως αναφέρει η κριτική επιτροπή.

Το βραβείο απονέμεται από την Ευρωπαϊκή και Ιβηρο-αμερικανική Ακαδημία του Ιδρύματος Yuste (Fundación Academia Europea e Iberoamericana de Yuste), ένα ισπανικό ίδρυμα με στόχο τη διάδοση των πολιτιστικών, ιστορικών και κοινωνικών αξιών της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Στην ομιλία της, παρουσία του Ισπανού βασιλιά Φελίπε, η καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι «η Ευρώπη πρέπει να μιλά με μία φωνή. Μόνο εάν υπάρχει ομοφωνία μπορεί να αντιμετωπιστεί για παράδειγμα, η άνοδος της Κίνας ως οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής δύναμης». Επέστησε δε την προσοχή στις φυγόκεντρες δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Αυτές προκύπτουν όταν το σύνολο των κοινών αξιών τίθεται εν αμφιβόλω, όταν η ΕΕ δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις της και οι οικονομικές και κοινωνικές διαφορές γίνονται πολύ μεγάλες», όπως τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια