Κόσμος

Ινδία- Κορωνοϊός: Άδεια χορήγησης του εμβολίου σε παιδιά από 2 ετών και πάνω ζητούν οι αρχές

Οι αρχές της χώρας έχουν αρχίσει να δίνουν έμφαση στον εμβολιασμό των παιδιών κατά της Covid-19 καθώς έχουν ήδη χορηγηθεί περισσότερες από 950 εκατ. δόσεις εμβολίων στους ενήλικες

Επιτροπή ειδικών της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της Ινδίας συνέστησε σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, να δοθεί άδεια για την επείγουσα χρήση του εμβολίου κατά της Covid-19 που παρασκευάζει η ινδική Bharat Biotech στα παιδιά ηλικίας 2 με 18 ετών, καθιστώντας το πρώτο εμβόλιο στη χώρα που λαμβάνει άδεια για τη χορήγηση σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Τα στοιχεία της Bharat Biotech από τις κλινικές δοκιμές που διεξήγαγε για το εμβόλιό της Covaxin σε αυτή την ηλικιακή ομάδα «εξετάστηκαν ενδελεχώς» από τις αρμόδιες αρχές οι οποίες «έδωσαν θετικές συστάσεις» για τη χρήση του, ανέφερε η παρασκευάστρια εταιρεία.

Το εμβόλιο αυτό κατά της Covid-19 είναι το δεύτερο που λαμβάνει άδεια για την ηλικιακή ομάδα κάτω των 18 ετών στην Ινδία μετά από αυτό της Zydus Cadila, το οποίο όμως χορηγείται στα παιδιά άνω των 12 ετών.

Οι αρχές στην Ινδία –μια χώρα με 1,4 δις κατοίκους-- έχουν αρχίσει να δίνουν έμφαση στον εμβολιασμό των παιδιών κατά της Covid-19 καθώς έχουν ήδη χορηγηθεί περισσότερες από 950 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στους ενήλικες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(φωτογραφία: pexels)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια