ΕΕ: Συνάντηση του υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς

Κόσμος
ΕΕ: Συνάντηση του υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιάνες Λέναρσιτς, ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης

Συνάντηση με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς είχε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα τόσο στην  Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  να υπάρξει κοινή συνεργασία προς το ευρωπαϊκό συμφέρον.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ: «Εξαιρετική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιάνες Λέναρσιτς. Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας, Ελλάδας-ΕΕ, προς το κοινό μας όραμα για ενισχυμένη Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία και του μηχανισμού rescEU για να κάνουμε τις κοινωνίες μας πιο ανθεκτικές και να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις κλιματικής αλλαγής».

Από την πλευρά του ο κ. Λέναρσιτς σημείωσε: «Μεγάλη χαρά να μιλήσω με τον υπουργό της Ελλάδας για την κλιματική κρίση και την πολιτική προστασία Χρήστο Στυλιανίδη σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στις φυσικές καταστροφές, με βάση τα διδάγματα από τις πρωτοφανείς πλημμύρες και πυρκαγιές φέτος.

Ανυπομονώ να συνεργαστούμε με την Ελλάδα για περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόλου του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην ενίσχυση: της πρόληψης, της ετοιμότητας και της ικανότητας ανταπόκρισης των κρατών μελών της ΕΕ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News