Κόσμος

Ρωσία: καταγράφηκαν σχεδόν 30.000 νέα κρούσματα

Οι θάνατοι υπερβαίνουν για έκτη ημέρα τους 900, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 217.372

29.409 νέα κρούσματα κορωνοϊού  σημειώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην  Ρωσία με τους ειδικούς να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για ενδεχόμενη έξαρση της υγειονομικής κρίσης. Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγάλος εάν  αναλογιστούμε πως δεν έχουμε μπει ακόμη στους χειμερινούς μήνες.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 957 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού, αριθμός που δεν απέχει από τους 968 θανάτους, που υπήρξε ο μεγαλύτερος από την αρχή της πανδημίας.

Οι θάνατοι υπερβαίνουν για έκτη ημέρα τους 900, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 217.372.

Στην Μόσχα, όπου το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 5.002 κρούσματα, εν σχέσει με τα 4.610 την προηγουμένη, οι αρχές δημιούργησαν για τους πολίτες σε διάφορα σημεία της πόλης συμπεριλαμβανομένων και των πολυκαταστημάτων, κέντρα όπου γίνονται μαζικά express τεστ αντισωμάτων (rapid tests) , σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί το νέο κύμα μολύνσεων. Στην ρωσική πρωτεύουσα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 71 θάνατοι έναντι 72 την προηγούμενη ημέρα.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας τις δυο τελευταίες εβδομάδες έχει διπλασιασθεί σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον αρμόδιο κρατικό φορέα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Φωτογραφία από unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια