Εντοπίστηκαν 269 θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης σε αμπέλια και αγροκτήματα

Κόσμος
Εντοπίστηκαν 269 θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης σε αμπέλια και αγροκτήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol) για εργασιακή εκμετάλλευση στον αγροτικό τομέα

Θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων σε αμπελώνες και αγροκτήματα της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Λετονίας και της Ισπανίας αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα για τα εργασιακά δικαιώματα στην Ευρώπη.

Μεταξύ εννέα και δεκαέξι Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (Europol), η οποία είναι ο αρμόδιος οργανισμός της Ε.Ε. για την επιβολή του νόμου, διερεύνησε περιστατικά διακίνησης ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση στον αγροτικό τομέα, επιστρατεύοντας περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς στη Βουλγαρία, στην Κύπρο, στη Φιλανδία, στην Ιταλία, στη Λετονία, στην Ολλανδία και στην Ισπανία. Η επιχείρηση εντόπισε 269 πιθανά θύματα εκμετάλλευσης στον αγροτικό τομέα σε 704 τοποθεσίες.

Από τον συνολικό αριθμό των θυμάτων, τα 17 εντοπίζονται στην Κύπρο, τα 91 στη Γαλλία, τα 134 στην Ιταλία, τα 24 στην Ισπανία και τα 3 στη Λετονία. Οι Αρχές προχώρησαν σε 12 συλλήψεις αμπελουργών, παρόχων υπηρεσιών και μεσαζόντων, ενώ εντόπισαν 54 ύποπτους διακινητές.

Συνολικά, ξεκίνησαν 126 νέες έρευνες: δεκατέσσερις στη Φιλανδία, ενενήντα τρεις στη Γαλλία, δύο στην Ιταλία, εννέα στη Λετονία, τέσσερις στην Ολλανδία και τέσσερις στην Ισπανία.

φωτογραφία Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News