Μαλαισία-Κορωνοϊός: Χωρίς περιορισμούς θα ταξιδεύουν οι πλήρως εμβολιασμένοι

Κόσμος
Μαλαισία-Κορωνοϊός: Χωρίς περιορισμούς θα ταξιδεύουν οι πλήρως εμβολιασμένοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι κανόνες τίθενται σε ισχύ από αύριο, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου

Η Μαλαισία αίρει από αύριο, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, τους περιορισμούς στα διεθνή και εσωτερικά ταξίδια για τους κατοίκους της χώρας που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, καθώς πέτυχε τον στόχο της για τον εμβολιασμό του 90% του ενήλικου πληθυσμού της.

Ο πρωθυπουργός Ισμαήλ Σάμπρι Γιάακομπ δήλωσε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες της χώρας να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς να χρειάζεται να κάνουν αίτηση για άδεια.

Οι νέοι κανόνες τίθενται σε ισχύ από αύριο, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας ετοιμάζεται να εισέλθει σε μια ενδημική φάση της Covid-19 κατά την οποία δεν θα επιβάλει ξανά ευρεία lockdown στην περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, σημείωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να ζούμε με την Covid, καθώς η Covid μπορεί να μην εξαλειφθεί τελείως", τόνισε.

Σχεδόν το 65% του συνολικού πληθυσμού των 32 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι ηλικίας 12 ως 17 ετών, είχαν εμβολιαστεί πλήρως ως χθες, Σάββατο.

Η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας έχει καταγράψει συνολικά 2,3 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 27.265 θανάτους από την Covid-19.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News