Κόσμος

Τσαβούσογλου: Εμπρηστικές δηλώσεις κατά Ελλάδος και ΗΠΑ

«Λαμβάνουμε τα μέτρα μας απέναντι στην Ελλάδα»

Με νέες δηλώσεις του ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε να δυναμιτίζει το κλίμα αναφέροντας:

«Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας. Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (σ.σ. ανατολικά της Κρήτης), ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις.

Συνεχίζοντας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην  Άγκυρα με τον ομόλογό του από τη Βενεζουέλα, σημεώσε:

‘’Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα. Δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό. Ίσως η εσωτερική πολιτική.’’

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τσαβούσογλου στην επιστολή του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, προς το Κογκρέσο και την αναφορά του τελευταίου για την Τουρκία, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να δηλώνει: «Η παρουσία της Τουρκίας στη Συρία απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Συνοψίζοντας, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε:

«Αντί να κατηγορούν την Τουρκία, οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Επίσης, θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο. Αυτή η επιστολή ήταν μια επιστολή αντιγραφή-επικόλληση. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις φράσεις και στο παρελθόν. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια όταν στέλνει επιστολές ή δίνει πληροφορίες στο Κογκρέσο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του PKK και του YPG. Υποστηρίζουν αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό είναι έγκλημα σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια