Θρίλερ με πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ: Συγκρούστηκε με «άγνωστο» αντικείμενο (βίντεο)

Κόσμος
Θρίλερ με πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ: Συγκρούστηκε με «άγνωστο» αντικείμενο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρηνικό υποβρύχιο των Ηνωμένων Πολιτειών συγκρούστηκε με αντικείμενο που ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητά του, στη Σινική θάλασσα. Το σύστημα κίνησης του υποβρυχίου παρέμεινε ανέπαφο, ωστόσο, τραυματίστηκαν, 15 ναύτες

Το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο το οποίο συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο στη Νότια Σινική Θάλασσα έφτασε στο νησί Γκουάμ, μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ στον Ειρηνικό. Σύμφωνα με μια Αμερικανίδα αξιωματούχο, έντεκα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν και τα δύο είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Την Πέμπτη, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το USS Connecticut συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο το απόγευμα της 2ας Οκτωβρίου, ενώ είχε καταδυθεί στα διεθνή ύδατα, στην περιοχή του Ινδοειρηνικού.

Η αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, είπε ότι το ατύχημα αυτό σημειώθηκε στη Νότια Σινική Θάλασσα. Η ζωή των τραυματιών δεν κινδυνεύει και κανείς δεν χρειάστηκε να απομακρυνθεί επειγόντως από το υποβρύχιο. Η ίδια απέφυγε να διευκρινίσει αν το συμβάν σημειώθηκε σε μεγάλο βάθος, επικαλούμενη θέματα «ασφαλείας» και σημείωσε ότι τα αίτια του ατυχήματος ακόμη δεν έχουν καθοριστεί.

Οι τυχόν ζημιές που έχει υποστεί το υποβρύχιο θα εκτιμηθούν στο Γκουάμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News