Αφγανιστάν: Φονική έκρηξη έξω από τζαμί - Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 140 τραυματίστηκαν

Κόσμος
Αφγανιστάν: Φονική έκρηξη έξω από τζαμί - Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 140 τραυματίστηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 140 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ένα σιιτικό τέμενος στην βορειοανατολική επαρχία του Αφγανιστάν, την Κουντούζ, όπως ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές

Πολύνεκρη έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Κουντούζ στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια προσευχής σε σιιτικό τζαμί. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 50 νεκροί και 140 τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Οκτώβρη σημειώθηκε άλλη μία πολύνεκρη επίθεση έξω από τζαμί στην Καμπούλ, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.  

Αφγανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν το συμβάν, κάνοντας λόγο για επίθεση, μη δίνοντας ωστόσο περισσότερες πληροφορίες.

Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν, διατηρώντας την ανωνυμία του, μίλησε στο Ρόιτερς και έκανε λόγο για 28 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Οπτικό υλικό δείχνει πτώματα περιστοιχισμένα από συντρίμμια μέσα στο τέμενος αυτό, στο οποίο προσεύχονται σιίτες μουσουλμάνοι. "Το μεσημέρι σημειώθηκε μια έκρηξη σε ένα τέμενος των σιιτών συμπατριωτών μας...με αποτέλεσμα να γίνουν μάρτυρες και να τραυματιστούν πολλοί συμπατριώτες μας", έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

https://twitter.com/AamajN/status/1446407237665185793
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News