Κορωνοϊός: Χαλαρώνουν τα μέτρα στην Ιταλία

Κόσμος
Κορωνοϊός: Χαλαρώνουν τα μέτρα στην Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκρίθηκε η χαλάρωση των μέτρων από την κυβέρνηση, για κλαμπ, σινεμά, θέατρα και αθλητικές εγκαταστάσεις

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ενέκρινε τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας για τους χώρους του πολιτισμού, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα κέντρα διασκέδασης.

Πιο αναλυτικά, η ιταλική κυβερνητική συμμαχία αποφάσισε να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση, σε σχέση με τις πρόσφατες υποδείξεις της επιτροπής των ειδικών, η οποία έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Οι κινηματογράφοι και τα θέατρα της χώρας θα μπορέσουν να ξανανοίξουν με 100% πληρότητα, ενώ στα στάδια θα μπορεί να καλυφθεί και πάλι το 75% των θέσεων, και στα αθλητικά κλειστά συγκροτήματα (παλέ ντε σπορ) το 60% των θέσεων. Κλαμπ και ντίσκο θα μπορέσουν να ξανανοίξουν με 50% πληρότητα στους κλειστούς χώρους και 75% στους ανοικτούς.

Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνον σε όποιον διαθέτει «πράσινο πάσο εμβολιασμένου» και θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας. Μόνο οι πελάτες που θα βρίσκονται στην πίστα για να χορέψουν θα μπορούν να μην φορούν μάσκα.

«Επιτέλους ο χώρος του πολιτισμού ξαναρχίζει να ζει. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 11 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News