Κόσμος

ΝΑΤΟ: Η γαλλο-αμερικανική διένεξη δεν πρέπει να διχάσει τη συμμαχία

Οι απελάσεις Ρώσων από το ΝΑΤΟ δεν συνδέονται με κάποιο ιδιαίτερο γεγονός αναφέρει ο Στολτενμπεργκ

Ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, προειδοποίησε αναφορικά με το ζήτημα της διένεξης ανάμεσα στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον εξαιτίας της στρατηγικής σύμπραξης που συνήφθη ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ότι δεν θα πρέπει να διχάσει το ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε έπειτα από συνεδρίαση στις Βρυξέλλες με τους συμβούλους εθνικής ασφαλείας των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ ότι,  «Κατανοώ την απογοήτευση της Γαλλίας. Όμως αυτός ο τύπος της διένεξης δεν πρέπει να προκαλέσει ρήγμα στους κόλπους της Συμμαχίας ούτε να υπονομεύσει την ισχύ του διατλαντικού δεσμού», έπειτα από συνεδρίαση στις Βρυξέλλες με τους συμβούλους εθνικής ασφαλείας των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε επίσης ότι η απέλαση από το ΝΑΤΟ οκτώ μελών της αποστολής της Ρωσίας στη συμμαχία δεν συνδέεται με κάποιο ιδιαίτερο γεγονός, όμως η συμμαχία όφειλε να αντιδράσει εναντίον «των κακόβουλων δραστηριοτήτων» της Ρωσίας.

Την επομένη της ανακοίνωσης της απέλασης, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως οι οκτώ ήταν «αδήλωτοι αξιωματικοί των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών».

«Η απόφαση αυτή δεν συνδέεται με κάποιο ιδιαίτερο γεγονός, όμως έχουμε δει εδώ και κάποιο καιρό αύξηση της ρωσικής κακόβουλης δραστηριότητας και ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», δήλωσε προσθέτοντας πως οι δραστηριότητες των οκτώ δεν ήταν σύμφωνες με τις διαπιστεύσεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια