Κόσμος

Ιταλία: Η Λέγκα δεν πήρε μέρος στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

Δεν παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου οι υπουργοί της Λέγκα

Δεν παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου οι υπουργοί της Λέγκα. Η σημερινή συνεδρίαση ήταν μείζονος σημασίας καθώς εγκρίθηκαν οι κύριες, κατευθυντήριες γραμμές της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος.

«Μας έδωσαν το προσχέδιο μισή ώρα πριν από τη συνεδρίαση. Δεν πρόκειται για το ωροσκόπιο, μέσα σε μισή ώρα δεν μπορούμε να αναλύσουμε το μέλλον των Ιταλών», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι. «Όταν πρόκειται για το μέλλον των Ιταλών, εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι», πρόσθεσε.

Από την μεριά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι «περιμένει από τον γραμματέα της Λέγκα να του εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο οι υπουργοί του απουσίασαν από το υπουργικό συμβούλιο».

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, η σημερινή ένταση είναι η πρώτη συνέπεια των αποτελεσμάτων των χθεσινών, δημοτικών εκλογών, το μήνυμα των οποίων δεν είναι θετικό για τη Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια.

Ο Ματέο Σαλβίνι, πάντως, τόνισε ότι «δεν πρόκειται για κυβερνητική κρίση» αλλά ότι «το κόμμα του θέλει να γίνει σαφές πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση της φορολογικής πίεσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια