Κόσμος

Κοινή ερώτηση ευρωβουλευτών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να μην κλείσει η ελληνική υπηρεσία του Euronews

Οι συνυπογράφοντες ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν πως «το κλείσιμο της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews είναι μια αδικαιολόγητη απόφαση»

12 Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές απέστειλαν ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την απόφαση της διοίκησης του Euronews να προχωρήσει στο κλείσιμο του ελληνικού τμήματος. Η ερώτηση αυτή αποτέλεσε πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφάλης της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη Παπαδημούλη. 

Την ερώτηση συνυπογράφει σύσσωμη η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία– Δημ. Παπαδημούλης, Κ. Αρβανίτης, Αλ. Γεωργούλης, Π. Κόκκαλης, Στ. Κούλογλου, Ελ. Κουντουρά - καθώς και όλοι οι Κύπριοι ευρωβουλευτές:Γ. Γεωργίου, Ν. Κιζίλγιουρεκ, Κ. Μαυρίδης,Δ. Παπαδάκης,Λ. Φουρλάς, Λ. Χριστοφόρου.

Στην ερώτησή τους οι συνυπογράφοντες ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν πως «το κλείσιμο της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews είναι μια αδικαιολόγητη απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της ΕΕ, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης της πολυγλωσσίας και την ισότιμη συνύπαρξη των 24 επίσημων γλωσσών της ΕΕ ως διακριτού και σημαντικού συστατικού του ευρωπαϊκού ιδεώδους».

Κατόπιν τούτων ρωτούν την Κομισιόν αφενός εάν «έχει εγκρίνει τον τερματισμό της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews ή/και της χρηματοδότησής της» και αφετέρου «τι μέτρα σκοπεύει να λάβει για να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews».

Είχε προηγηθεί, λίγες μέρες πριν, επιστολή του επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο, Νταβίντ Σασόλι και την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, με την οποία ζητούσε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του ελληνικού τμήματος του Euronews.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια