Κόσμος

Βρετανία: Θα ληφθούν νέα μέτρα λόγω των αναστατώσεων που έχουν προκαλέσει οι ακτιβιστές για το κλίμα

«Όλοι εκτιμούμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία υπάρχει διαφορά όμως ανάμεσα στην πρόκληση αναστάτωσης και στην πρόκλησης ζημιάς», σημείωσε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εσωτερικών

Οι ακτιβιστές για το κλίμα που απέκλεισαν χθες, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, μεγάλους δρόμους στο Λονδίνο υπερέβησαν τα εσκαμμένα και νέα μέτρα θα ανακοινωθούν προσεχώς για την αντιμετώπιση αυτών που επιδιώκουν να προκαλέσουν αναστάτωση σε κρίσιμης σημασίας εθνικές υποδομές, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Κιτ Μολτχάουζ.

"Ενώ προφανώς όλοι εκτιμούμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στην πρόκληση αναστάτωσης και στην πρόκλησης ζημιάς", σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο Sky ο υφυπουργός Εσωτερικών, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με θέματα αστυνόμευσης.

"Πιστεύουμε ότι αυτοί οι διαδηλωτές (...) ξεπέρασαν τα όρια ανάμεσα στην άσκηση του δικαιώματός τους και της ευθύνης που φέρουν απέναντι σε εμάς τους υπολοίπους", πρόσθεσε. "Κάτι πρέπει να γίνει και ως εκ τούτου πρόκειται να ανακοινώσουμε πλήθος νέων μέτρων".

Περίπου 50 ακτιβιστές της οργάνωσης Insulate Britain, η οποία ζητά από την βρετανική κυβέρνηση να δεσμευτεί να μονώσει 29 εκατομμύρια σπίτια, απέκλεισαν χθες πολυσύχναστους δρόμους στο Λονδίνο, προκαλώντας τεράστια μποτιλιαρίσματα και χάος την ώρα αιχμής στην βρετανική πρωτεύουσα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια