Ουγγαρία: Στα υψηλότερα επίπεδα ο αριθμός θανάτων λόγω κορωνοϊού, μετά την έναρξη του 4ου κύματος της πανδημίας

Κόσμος
Ουγγαρία: Στα υψηλότερα επίπεδα ο αριθμός θανάτων λόγω κορωνοϊού, μετά την έναρξη του 4ου κύματος της πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξουν lockdown και οι περιορισμοί θα επηρεάσουν μόνο τους ανεμβολίαστους

Ο αριθμός των θανάτων και των νέων κρουσμάτων στην Ουγγαρία έφθασε στη διάρκεια του σαββατοκύριακου στο υψηλότερο επίπεδό του από την έναρξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας, όπως προέκυψε σήμερα, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, από κυβερνητικά στοιχεία.

Οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 1.492 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 31 θανάτους κατά το τελευταίο τριήμερο, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 824.876 και των θανάτων σε 30.230 από την έναρξη της πανδημίας.

Παρότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι αριθμοί είναι αρκετά χαμηλότεροι από εκείνους των προηγούμενων κυμάτων, είναι εμφανής μια τάση σταδιακής επιδείνωσης.

Οι γειτονικές Σερβία και Ρουμανία έχουν καταγράψει μια ραγδαία επιδείνωση στον τομέα της πανδημίας, όπως προκύπτει από τα στατιστικά τους στοιχεία για την Covid-19.

Χορηγώντας εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του κινεζικού Sinopharm μαζί με δυτικά εμβόλια, η Ουγγαρία βρισκόταν αρχικά στις πρώτες γραμμές της εκστρατείας εμβολιασμών στην ΕΕ αυτή τη χρονιά.

Ωστόσο, με πάνω από τον μισό πληθυσμό εμβολιασμένο ο ρυθμός της εκστρατείας επιβραδύνθηκε ραγδαία παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της κυβέρνησης Ορμπάν προς τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, 5,66 εκατομμύρια Ούγγροι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 στη χώρα αυτή των περίπου δέκα εκατομμυρίων κατοίκων και 804.000 άνθρωποι έχουν λάβει και αναμνηστική δόση.

Η Ουγγαρία εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της πανδημίας χωρίς κάποιους ουσιώδεις περιορισμούς στις δραστηριότητες με τις παμπ, τα εστιατόρια και τα σχολεία ανοιχτά σε ολόκληρη τη χώρα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο σε νοσοκομεία και σε εγκαταστάσεις υγειονομικής φροντίδας.

Η κυβέρνηση του Ορμπάν, η οποία αντιμετωπίζει την προοπτική μιας σκληρής εκλογικής μάχης τον ερχόμενο χρόνο, έχει ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξουν lockdown και οι όποιοι νέοι περιορισμοί θα επηρεάσουν μόνο όσους δεν είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(φωτογραφία: Rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News