Κόσμος

Βρετανία - καύσιμα: Παρέμβαση του στρατού

Βρετανοί υπουργοί έχουν επανειλημμένως διαψεύσει ότι η κρίση με τα καύσιμα συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Brexit

Ο στρατός κατέφθασε με στολές μάχης την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στη Βρετανία σε ένα διυλιστήριο της BP , μετά από εντολή της κυβέρνησης προκειμένου να συμβάλλει στην παράδοση καυσίμων, ώστε να ξεπεραστεί μια τεράστια έλλειψη οδηγών βυτιοφόρων, η οποία έχει οδηγήσει σε προβλήματα στην τροφοδοσία της χώρας σε καύσιμα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Οι βρετανικές εφοδιαστικές αλυσίδες για οτιδήποτε από χοιρινό, πουλερικά και βενζίνη έως φάρμακα και γάλα, έχουν δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις φθάνοντας σε οριακό σημείο εξαιτίας των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στον απόηχο των κρίσεων του Brexit και της COVID.

Την περασμένη εβδομάδα οι αγορές πανικού καυσίμων εν μέσω της έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων προκάλεσαν χαοτικές σκηνές σε μεγάλες πόλεις με ουρές αυτοκινήτων να σχηματίζονται, με συμπλοκές στις αντλίες και οδηγούς να αποθηκεύουν καύσιμα σε πλαστικές φιάλες νερού.

"Ως ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας ζητήσαμε τις υπηρεσίες περισσότερων οδηγών. Η κατάσταση βελτιώνεται εδώ και μια εβδομάδα καθημερινά... γίνεται καλύτερη και καθώς η ζήτηση μειώνεται σε περισσότερο κανονικά επίπεδα αναμένεται ότι θα λυθεί το πρόβλημα", είπε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Βρετανοί υπουργοί έχουν επανειλημμένως διαψεύσει ότι η κρίση με τα καύσιμα συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Brexit και έχουν χαρακτηρίσει παγκόσμιο πρόβλημα την έλλειψη οδηγών βυτιοφόρων παρότι άλλες ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες δεν έχουν συναντήσει ουρές αυτοκινήτων στα πρατήρια καυσίμων.

"Οι οδηγοί βαρέων οχημάτων δεν είναι ζήτημα του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι πανευρωπαϊκό και πέραν της Ευρώπης. Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε κάποιες από αυτές τις προκλήσεις, εκεί όπου μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά".

Κατά την περίοδο κρίσης με τα καύσιμα, οι κτηνοτρόφοι έχουν προειδοποιήσει αρκετές φορές, ότι μια έλλειψη εκδοροσφαγέων και άλλων εργαζομένων σε σφαγεία μπορεί να υποχρεώσει στη μαζική θανάτωση έως 150.000 χοίρων.

φωτογραφία (pxhere)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια