Κόσμος

ΗΠΑ: Ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Καλιφόρνιας

Οι περιβαλλοντικές συνέπειες της ρύπανσης έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές

Την έντονη ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα προσπαθούν με όλα τα μέσα να καταπολεμήσουν οι αμερικανικές αρχές και κυρίως στις ακτές της Καλιφόρνιας.

Η πετρελαιοκηλίδα, σύμφωνα με πληροφορίες καλύπτει περί τα 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα με τις περιβαλλοντικές συνέπειες της ρύπανσης να έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές.

Η ρύπανση θα έχει «μη αναστρέψιμες συνέπειες για το περιβάλλον», δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών , καθώς μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών και πουλιών έχει εντοπισθεί κοντά στις ακτές.

Η περιοχή που έχει περισσότερο πληγεί είναι του Χάντινγκτον Μπιτς, νότια του Λος Αντζελες.

Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πλήρως, εκτιμάται ότι η πετρελαιοκηλίδα προέρχεται από διαρροή σε πετρελαιαγωγό που βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τις ακτές

Οι αρχές του Χάντινγκτον Μπιτς προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τις ζώνες της ρύπανσης, να αποφύγουν τις παραλίες και να μην κολυμπούν.

Οι αρχές προσπαθούν να εμποδίσουν τη ροή του πετρελαίου με κινητά φράγματα και συστήματα άντλησης ώστε να μην καταφέρει να φθάσει στο οικολογικό καταφύγιο της Μπόλσα Τσίκα και τους υγρότοπους του Χάντινγκτον Μπιτς

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια