70 μετανάστες από τη Λιβύη αγνοούνται στη Μεσόγειο θάλασσα

Κόσμος
70 μετανάστες από τη Λιβύη αγνοούνται στη Μεσόγειο θάλασσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ «Alarm Phone», τα ίχνη 70 μεταναστών που είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη, χάθηκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Οι 70 μετανάστες επέβαιναν σε σκάφος, που είχε αποπλεύσει από την δυτική Λιβύη πριν 4 ημέρες, με σκοπό να φτάσουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκ τότε αγνοούνται.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ΜΚΟ στο Twitter οι αγνοούμενοι μετανάστες «έφυγαν από την Χομς και κάλεσαν πολλές φορές την Alarm Phone». Η συγκεκριμένη οργάνωση διαχειρίζεται την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για τους μετανάστες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Όταν χάσαμε την επαφή, βρίσκονταν στην ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, σε απόσταση 11 μιλίων από τα ιταλικά ύδατα, αλλά δεν υπάρχει ίχνος διάσωσης ή άφιξής τους. Οι αρχές σιωπούν», σύμφωνα με την ΜΚΟ.

«Πώς 70 άτομα»,  αναρωτιούνται στην Alarm Phone, «μπορούν να εξαφανισθούν στην θάλασσα, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την ξηρά; Τι τούς συνέβη; Γιατί οι μαλτέζικες και ιταλικές αρχές αρνήθηκαν αρχικά να τους συνδράμουν και στην συνέχεια να δώσουν πληροφορίες για την τύχη τους;».

Με βάση σχετικό απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στις αρχές του Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 1.369 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο θάλασσα, προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη από τις αρχές του 2021.

(Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News