Pfizer/BioNTech: Υπέβαλε στο FDA τα στοιχεία για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Κόσμος
Pfizer/BioNTech: Υπέβαλε στο FDA τα στοιχεία για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απάντηση και στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα-στόχο, των παιδιών 5-11 ετών

Τα πρώτα δεδομένα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 5 -11 ετών υπέβαλαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ την Τρίτη. Μάλιστα, διευκρίνισαν ότι επιθυμούν να υποβάλουν επίσημο αίτημα για άδεια επείγουσας χρήσης τους στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία τις επόμενες βδομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας, τα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών έχουν αυξηθεί και διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο σημείο τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters.

Το εμβόλιο, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών ενώ έχει λάβει πλήρης έγκριση για ηλικίες 16 ετών και άνω, έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απάντηση και στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα-στόχο, των παιδιών 5-11 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της κλινικής δομικής όπου συμμετείχαν 2.268 παιδιά, ανέφεραν οι εταιρείες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Εάν ακολουθηθεί το ίδιο χρονοδιάγραμμα όπως στην περίπτωση της έγκρισης του εμβολίου για τους εφήβους, ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και στα τέλη Οκτωβρίου.

Μια τέλεια εξέλιξη θα ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό μιας πιθανής έξαρσης κρουσμάτων το φθινόπωρο, δεδομένου ότι τα σχολεία έχουν ήδη ανοίξει σε όλη τη χώρα.

 Το γεγονός ότι τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, καθώς και σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή νόσηση, καθιστά αναγκαίο τον εμβολιασμό τους, παρά το γεγονός ότι τα ίδια δε διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο νόσησης.

φωτογραφία INTIME

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News