Κόσμος

Γερμανικές εκλογές - Λάσετ: Κανένα κόμμα δεν έλαβε ξεκάθαρη εντολή να κυβερνήσει

Η διαφορά των δύο κομμάτων στη Γερμανία είναι μικρότερη του 2% ,ποσοστό που δεν ξεκαθαρίζει το ποιος θα είναι σίγουρα ο Καγκελάριος

Μπορεί ο Όλαφ Σόλτς να επικράτησε στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία, ωστόσο οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται για το σχηματισμό κυβέρνησης. 

Από το αποτέλεσμα των εκλογών «κανείς δεν έχει την εντολή να κυβερνήσει», δήλωσε ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) 'Αρμιν Λάσετ, υποστηρίζοντας ότι κανένα από τα δύο πρώτα κόμματα δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη ξεκάθαρη πλειοψηφία. «Ούτε κι εμείς», πρόσθεσε.

Η Χριστιανική Ένωση, δήλωσε ο κ. Λάσετ, είναι έτοιμη να ξεκινήσει συζητήσεις «ως ίσος προς ίσον» για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους (FDP). «Οι ψηφοφόροι που ψήφισαν CDU ή SPD θέλουν να αναλάβουμε την ευθύνη και να κυβερνήσουμε», τόνισε.

Υπνεθυμίζεται ότι  25,7% των ψήφων συγκέντρωσαν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Όλαφ Σολτς.

Σημαντική ήττα υπέστη ο συντηρητικός συνασπισμός CDU/CSU,  καθώς το 24,1% που έλαβε είναι η χειρότερη εκλογική επίδοση στην ιστορία της σύγχρονης Γερμανίας.  Οι Πράσινοι καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό από ιδρύσεως του κόμματος, εξασφαλίζουν το 14,8% των ψήφων και αναδεικνύονται σε τρίτη δύναμη της Bundestag, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια