Κόσμος

Ταϊλάνδη: Περισσότερη ελευθερία για τους εμβολιασμένους επισκέπτες από 1η Νοεμβρίου

Η χώρα προσπαθεί να τονώσει τον τουριστικό κλάδο, ο οποίος έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα

Η Ταϊλάνδη θα άρει το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για εμβολιασμένους που φθάνουν στην Μπανγκόκ και εννέα άλλες περιοχές από την 1η Νοεμβρίου, είπαν σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, οι αρχές, καθώς η χώρα προσπαθεί να ενισχύσει τα ποσοστά εμβολιασμού και να τονώσει τον τουριστικό κλάδο που έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα.

Οι περιοχές περιλαμβάνουν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς --όπως οι Κράμπι και Πατάγια-- ενώ το μέτρο έρχεται σε συνέχεια του επιτυχημένου ανοίγματος των νησιών Πουκέτ και Σαμούι σε εμβολιασμένους στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος από τον Ιούλιο.

Η χώρα θέλει να καλωσορίσει και πάλι ξένους επισκέπτες, ύστερα από σχεδόν 18 μήνες αυστηρής πολιτικής για την είσοδο που συνέβαλαν στην κατάρρευση του τουρισμού, ενός σημαντικού τομέα με 40 εκατ. επισκέπτες το 2019.

Οι αρχές θα μειώσουν επίσης τον χρόνο καραντίνας σε όλη τη χώρα για τους επισκέπτες που φθάνουν από την 1η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η ομάδα δράσης για την Covid-19, σε επτά ημέρες για τους εμβολιασμένους και σε 10 ημέρες για τους ανεμβολίαστους.

Η χώρα θα χαλαρώσει επίσης περαιτέρω τους περιορισμούς από την Παρασκευή σε 29 επαρχίες σε «βαθύ κόκκινο» που βρίσκονται υπό αυστηρό έλεγχο, μεταξύ των οποίων τη Μπανγκόκ, επιτρέποντας να ξανανοίξουν περισσότερες επιχειρήσεις και δραστηριότητες όπως σπα, βιβλιοθήκες, κινηματογράφοι και κλειστοί χώροι γυμναστηρίων.

Η χαλάρωση των μέτρων έρχεται ενώ η χώρα προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό εμβολιασμών ύστερα από τις αρχικές ελλείψεις στις προμήθειες. Έως τώρα έχει εμβολιαστεί λιγότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού.

Η ομάδα δράσης ενέκρινε επίσης σχέδιο για την προμήθεια συνολικά 3,35 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19, αν και δεν έχει δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια