Κόσμος

Γερμανικές εκλογές: Live τα πρώτα αποτελέσματα – Μικρό προβάδισμα στο SPD

Η πρώτη εκτίμηση δείχνει μικρό προβάδισμα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Όλαφ Σολτς με 25,2% έναντι 24,6% για τη Χριστιανική Ένωση CDU του Άρμιν Λάσετ

Μετά από την ανακοίνωση των exit polls, αλλά και των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Όλαφ Σολτς έχει μικρό προβάδισμα 25,2% έναντι 24,6% για τη Χριστιανική Ένωση CDU του Άρμιν Λάσετ.

Ακολουθούν οι Πράσινοι με 14,3%, οι Φιλελεύθεροι με 11,6% και το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 10,8%. To αριστερό κόμμα Die Linke συγκεντρώνει ποσοστό 5%, στο όριο για την είσοδο στη γερμανική βουλή.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανικές εκλογές: Αθρόα η συμμετοχή των πολιτών - Ολα τα σενάρια για τον νικητή

Με αυτά τα ποσοστά, όλοι οι συνδυασμοί εκτός από το SPD, τους Πράσινους, την Αριστερά, είναι πιθανοί. «Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι» είπε ο Άρμιν Λάσετ. Τόνισε είναι μεγάλη πρόκληση η επόμενη μέρα για όλα τα κόμματα, επισημαίνοντας ότι «θα πάμε σε τρικομματική κυβέρνηση».

«Σήμερα έχουμε τους πρώτους αριθμούς που δείχνουν ότι το SPD έχει μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο και οδηγούν σε μία εντολή για εμάς να κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε και πολιτικά αυτό θα κάνουμε» δήλωσε ο Όλαφ Σολτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια