Γερμανικές εκλογές: Δραματικά τα πρώτα exit poll - Όλες οι εξελίξεις

Κόσμος
Γερμανικές εκλογές: Δραματικά τα πρώτα exit poll - Όλες οι εξελίξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισοπαλία με ποσοστό 25% για τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) δίνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος

Με δραματικό τρόπο εξελίσσεται η μετάδοση των αποτελεσμάτων των γερμανικών εκλογών με το ARD και το ZDF να δίνουν ως πρώτη πρόγνωση αποτελέσματος την απόλυτη ισοπαλία με 25%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Πράσινοι με 15% και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11%, όσο και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και η Αριστερά με 5%.

Στην ίδια σελίδα και η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος που ανακοίνωσε πριν από λίγο το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD. Εκτιμά ισοπαλία με ποσοστό 25% για τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Πιο αναλυτικά:

AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία): 11%

CDU/CSU (Χριστιανική Ένωση): 25%

DIE LINKE (Αριστερά): 5%

FDP (Φιλελεύθεροι Δημοκράτες): 11%

GRÜNE (Πράσινοι): 15%

SPD (Σοσιλαδημοκράτες): 25%

Άλλα κόμματα: 8%

Δείτε live τι μεταδίδουν τα κανάλια στη Γερμανία 

Σύμφωνα με το exit poll του πρώτου δικτύου της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, ΑRD

SPD (Όλαφ Σολτς)

CDU / CSU (Άρμιν Λάσετ)

Πράσινοι (Αναλένα Μπέρμποκ)

FDP (Φιλελεύθεροι)

Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)

Αριστερό Κόμμα (Die Linke)

Σε μια εκστρατεία που κυριάρχησε μεταξύ άλλων το θέμα της κλιματικής αλλαγής, οι αυξήσεις στους φόρους στα παχύτερα πορτοφόλια και άλλα εσωτερικά θέματα, και οι τρεις υποψήφιοι βρέθηκαν κάποια στιγμή στη θέση του φαβορί και η τελευταία δημοσκόπηση πριν τις κάλπες έδειχνε τους Σολτς και Λασετ με απόσταση αναπνοής. Ο συντηρητικός διάδοχος της Μέρκελ στην προεδρία της CDU, Άρμιν Λάσετ δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει το εκλογικό σώμα και στηρίχθηκε στην καγκελάριο για να ενώσει τη βάση των ψηφοφόρων της Χριστιανικής Ένωσης, αλλά και οι έτεροι δύο υποψήφιοι δεν κατάφεραν να ασκήσουν τη γοητεία της Μέρκελ, γεγονός που εξηγεί γιατί η κούρσα ήταν τόσο αμφίρροπη και οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό της επόμενης κυβερνητικής συμμαχίας στο Βερολίνο αναμένονται τόσο απρόβλεπτοι όσο και τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της αναμέτρησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News