Κόσμος

Google: Δύο νέες πρωτοβουλίες για την βιωσιμότητα στα ταξίδια - Σε ποιους απευθύνεται

Από αυτήν την εβδομάδα, τα ξενοδοχεία που πληρούν τα πρότυπα βιωσιμότητας θα έχουν ένα πιστοποιημένο οικολογικό σήμα δίπλα στο όνομά τους στις αναζητήσεις στο google.com/travel

Τα ταξίδια μπαίνουν σε μία άλλη τροχιά με την Google να αναλαμβάνει δράση σε θέματα βιωσιμότητας που σχετίζονται με αυτά.

Δύο νέες πρωτοβουλίες «προσγειώνονται» στο ταξιδιωτικό σκηνικό με την Google να ανακοινώνει ότι από αυτήν την εβδομάδα, τα ξενοδοχεία που θα πληρούν τα πρότυπα βιωσιμότητα από ορισμένους ανεξάρτητους οργανισμούς θα λαμβάνουν ένα πιστοποιημένο οικολογικό σήμα δίπλα στο όνομά τους στις αναζητήσεις στο google.com/travel.

Η καρτέλα “σχετικά” για αυτά τα ξενοδοχεία θα εμφανίσει μια λίστα με τις οικολογικές πρακτικές του. Όπως προσπάθειες διατήρησης νερού ή πολιτικές βιώσιμης προμήθειας.

Η Google ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Ενθαρρύνει παράλληλα επίσης τα ξενοδοχεία να προσθέσουν αυτού του είδους τις πληροφορίες στα προφίλ τους στο Google My Business.

Η Google «πάει» Travalyst…

Η Google συμμετέχει επίσης και στον βιώσιμο ταξιδιωτικό συνασπισμό, Travalyst ο οποίος ξεκίνησε το 2019 σε συνεργασία με την Booking.com, την Skyscanner, την Trip.com Group, την Tripadvisor και τη Visa.

Η Google θα βοηθήσει τον οργανισμό να αναπτύξει ένα τυποποιημένο, ανοιχτό μοντέλο για τον υπολογισμό των εκπομπών άνθρακα από τα αεροπορικά ταξίδια. Παράλληλα θα συμβάλει στην ανάπτυξη παρόμοιων προτύπων και για τα ξενοδοχεία.

Η Kate Brandt, επικεφαλής βιωσιμότητας στην Google, τόνισε χαρακτηριστικά «Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε εργαλεία και τεχνολογία που θα επιτρέψουν στους ταξιδιώτες και τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια