Μητσοτάκης - Ελπιδοφόρος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης μετά το «συγγνώμη»

Κόσμος
Μητσοτάκης - Ελπιδοφόρος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης μετά το «συγγνώμη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργό με τον αρχιεπίσκοπο" τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου

Aνοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, έπειτα από τη δήλωση που έκανε ο δεύτερος με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», στη Νέα Υόρκη στην οποία αναφέρει ότι "λυπάται ειλικρινά για την οδύνη που προκάλεσε".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιωάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν για την κυβέρνηση απολύτως μετά και τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου... Η ελληνική κυβέρνηση και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν μπορούν παρά να είναι στην ίδια πλευρά του λόφου, παρά τα όσα ατυχή κατά καιρούς συμβαίνουν. Νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργό με τον αρχιεπίσκοπο».

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής «Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο. Προσεύχομαι να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στη μαρτυρική Κύπρο, όπως την προσδοκά ο Κυπριακός λαός, με βάση το διεθνές δίκαιο και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, και εργάζομαι για αυτό το σκοπό».

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», στη Νέα Υόρκη, είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της ελλνική και κυπριακής κυβέρνησης και τις ακυρώσεις συναντήσεων. 

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News