Νέα Υόρκη: Ακυρώθηκαν οι συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Κόσμος
Νέα Υόρκη: Ακυρώθηκαν οι συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυβερνητικές πηγές στη Νέα Υόρκη εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Έντονη δυσαρέσκεια  έχει προκαλέσει σύμφωνα με πληροφορίες  σε Ελλάδα και την Κύπρο, η κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Σε ακύρωση της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη προχώρησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στην κίνησή αυτή μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη. Τα εγκαίνια έγιναν στην παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Κυβερνητικές πηγές στη Νέα Υόρκη εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην επισκεφθεί την Ιερά αρχιεπισκοπή, την Παρασκευή όπως και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Πάντως η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη έρχεται σε μια σημαντική περίοδο για την Ελλάδα με την τουρκική προκλητικότητα να κορυφώνεται και την ελληνική πλευρά να ανανεώνει την NAVTEX για έρευνες ανατολικά της Κρήτης του σκάφους Nautical Geo μετά και το διάβημα από το ελληνικό ΥΠΕΞ για την παρενόχλησή του  από τουρκικό πολεμικό πλοίο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News