Κόσμος

ΟΗΕ για Αφγανιστάν: Έκτακτη βοήθεια για ενίσχυση του συστήματος υγείας

«Τα φάρμακα, τα ιατρικά εφόδια και τα καύσιμα εξαντλούνται στο Αφγανιστάν.» επισήμανε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του οργανισμού για ανθρωπιστικές υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς.

Ο ΟΗΕ είναι διατεθειμένος να ενισχύσει το σύστημα υγείας του Αφγανιστάν, το οποίο είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, με 45 εκατομμύρια δολάρια ως έκτακτη βοήθεια , επισήμανε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του οργανισμού για ανθρωπιστικές υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς.
«Τα φάρμακα, τα ιατρικά εφόδια και τα καύσιμα εξαντλούνται στο Αφγανιστάν. Η αλυσίδα ψύξης κινδυνεύει. Το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό δεν πληρώνεται», τόνισε ο Γκρίφιθς στην ανακοίνωση.
Οι πόροι που αποδεσμεύθηκαν σήμερα θα δοθούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Unicef και, μέσω τοπικών και διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων, αναμένεται να βοηθήσουν στη λειτουργία των υγειονομικών κέντρων, περιλαμβανομένων των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται ασθενείς με covid-19, εξήγησε ο ίδιος, ο οποίος πρόσφατα συνομίλησε στο Αφγανιστάν με αξιωματούχους της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.
«Το να αφήσουμε το σύστημα υγείας του Αφγανιστάν να καταρρεύσει θα έχει καταστροφικές συνέπειες», υπογράμμισε.
Η χώρα είναι αντιμέτωπη με σοβαρή ανθρωπιστική κρίση λόγω των δεκάδων χιλιάδων εκτοπισμένων από την προέλαση των Ταλιμπάν, οικονομική κρίση λόγω έλλειψης ρευστού, καταστροφική ξηρασία και την πανδημία covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια