Κόσμος

Εκλογές - Γερμανία: Ο Σόιμπλε επιρρίπτει ευθύνες στην Μέρκελ για τα προβλήματα του CDU

Ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου εγκαλεί την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για προβλήματα που ανακύπτουν στο CDU

Ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιρρίπτει ευθύνες στην Άνγκελα Μέρκελ για τα ποικίλα προβλήματα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Κατά την άποψη του κ. Σόιμπλε,  η απόφαση της να αποχωρήσει και να παραιτηθεί από την προεδρία του CDU αλλά να συνεχίσει να παραμείνει Καγκελάριος μέχρι και το τέλος της κοινοβουλευτικής θητείας, προκάλεσε διάφορα έμμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επίδοξος διάδοχος της.

Όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου δήλωσε, «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι τα δύο αυτά αξιώματα πρέπει να ασκούνται από το ίδιο πρόσωπο. Και η προεδρία του κόμματος και η Καγκελαρία. Αυτό δεν συμβαίνει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια και επομένως δεν πιστώνεται ο επικεφαλής του κόμματος τα οφέλη της άσκησης των καθηκόντων του Καγκελαρίου.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι, «ο κ. Λάσετ είναι εδώ και χρόνια «στο πλευρό της επί πολλά χρόνια επιτυχημένης Καγκελαρίου» και δεν μπορεί τώρα να πει «θα τα αλλάξουμε όλα» ή «θα συνεχίσουμε ως έχει».

Το γεγονός αυτό όπως σημείωσε αποτελεί πρόβλημα και «μπορεί να μην έχουν όλοι στο κόμμα κατανόηση». Στην διεκδίκηση του χρίσματος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για τις εκλογές, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Αρμιν Λάσετ και όχι του αρχηγού της CSU Μάρκους Ζέντερ, ωστόσο στο ρώτημα ποιος θα έπρεπε να αναλάβει την ηγεσία του CDU είχε ταχθεί υπέρ του Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος έχασε τελικά στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο κ. Ζέντερ τόνισε «Το να επιτίθεται κανείς αυτή τη στιγμή στην Ανγκελα Μέρκελ το βρίσκω λάθος – και πολύ άσχημο!» κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Προεδρείου της ένωσης.

(Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια