Κόσμος

Ερντογάν: «Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη»

Στην αποκάλυψη ότι αναμένεται να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προέβη ο Τούρκος Πρόεδρος

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να συναντηθούν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο Πρόεδρο, αυτό αποκάλυψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος: «Εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Εκεί έχουμε συνάντηση μαζί του», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, που αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόσφατη σύνοδο του EUMED 9 στην Αθήνα λέγοντας πως: «Σε αυτή τη συνάντηση των «9» που διοργάνωσαν έγιναν ανεπιθύμητες δηλώσεις. Βέβαια το υπουργείο Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις. Εκεί θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι και πόσο θα αντισταθούν».

 

Ο Τούρκος πρόεδρος ακόμη αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό ζήτημα, λέγοντας πως περίπου 4 εκατ. πρόσφυγες φιλοξενούνται στη χώρα του, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι Σύριοι, ενώ σημείωσε πως η Τουρκία «υποφέρει έχοντας επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος αλλά και τα περισσότερα μειονεκτήματα».

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος πως: «Η Τουρκία δεν είναι ο υπηρέτης κανενός. Εμείς από τους απέναντί μας πρέπει να δούμε εντιμότητα στα βήματα που πρέπει να γίνουν. Αν δεν τα δούμε, τότε θα πάρουμε την απαραίτητη απόφαση και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα».

Ωστόσο αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διευκρινίσει πως δεν υπάρχει επικείμενη συνάντηση με τον Ερντογάν, ούτε καν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που θα βρίσκονται και οι δύο λέγοντας χαρακτηριστικά: «άλλωστε νομίζω ότι και τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια